HAMMES
Het fileermes, ook wel een hammes genoemd, is een lang, smal en scherp mes dat is ontworpen om zeer nauwkeurig te snijden met minimale kracht. Dit bijna 31 centimeter lange snijmes is perfect voor het snijden van ham, gegrild vlees, kalkoen, zalm en ander groot gekookt of gerookt vlees en vis. Ben je een echte BBQ specialist en hou je van prime rib, ham of rosbief, dan is een fileermes een essentiële snijmachine voor het maken van uniforme stukken vlees. Door zijn lengte is hij zelfs perfect om bijvoorbeeld een grote watermeloen te halveren.
Het Paudin fileermes is voorzien van een Granton-rand om glijdende wrijving te verminderen. Granton rand-messen hebben unieke schulpen langs de zijkanten van het lemmet. Deze holle delen creëren luchtbellen waardoor de plakjes niet aan het mes blijven kleven. Deze functie helpt in wezen om het voedsel vrij te geven zonder externe krachten zoals uw handen te gebruiken, maar zorgt er ook voor dat de plakken niet scheuren en onbeschadigd blijven, wat het qua opmaak gunstig maakt voor elke kok. Deze eigenschappen zijn handig bij het snijden van bijzonder kwetsbaar voedsel zoals hele dunne plakjes vlees en ham, vette vis en kazen.
Lemmet van Hoogwaardig Koolstofstaal
Dit Hammes is vervaardigd uit 7Cr17MoV staal dat vergeleken met het standaard Duitse 4116 staal een extra hoog gehalte aan Chroom, Molybdeen en Vanadium bevat. Dit geeft het mes een nog betere corrosie bestendigheid en het verhoogt de algehele sterkte, slijtvastheid en taaiheid in vergelijking met andere messen.
Harden van het Lemmet
Het schrikken of met een mooi woord quenchen van het metaal gebeurd door middel van vloeibare stikstof, hetgeen resulteert in een ideale kristalstructuur van het staal. Daarnaast maakt dit het staal nog eens extra hard. De juiste combinatie van chemicaliën in het staal en het uiteindelijke quenchen zorgen voor een extreem sterk mes dat uitblinkt in rand behoud en derhalve scherp blijft.
PAUDIN Hammes / Fileermes
Zeer speciaal mes volgens Duits design voor het snijden van extreem dunne fijne plakken
Voorzien van een Granton-rand (uitgeholde schulpen)